Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κώστας Μοναχός-Προσοχή σ'αυτή την γυναίκα (Δισκοκριτική)


Αλλο ένα απόγευμα που βαριέμαι που ζώ σε αυτόν τον άδικο και σκληρό κόσμο και λέω να βάλω κανα καλό βινυλιάκι να ακούσω και επί της ευκαιρίας να κάνω και μια σύντομη κριτική.
Εβαλα το χέρι μου σε ένα τελάρο τυχαία λοιπόν και πιάνω τον επικό δίσκο του Κώστα του Μοναχού με τον  απίθανο τίτλο:
'Προσοχή σ'αυτήν την γυναίκα'(...Εχει κάνει ζημιά σ'άλλους δέκα)!!!

Ο δισκος ξεκινάει και ο καλιτέχνης δηλώνει:Θα πεθάνω μόνος και ερωτευμένος!Δήλωση ζωης θα έλεγα!Κλασσικο teli dance της εποχης
.
Δεύτερο κομματάκι...Τσαχπινικος ρυθμός που έχεις πιεί την δεύτερη μπομπίτσα και αρχίζεις να λυγίζεις γόνατα και να κάνεις κύκλους με τα δάχτυλα των χεριών!Μην μου κάνεις στροφές,δεν περνάνε σ'εμενα οι λαδιες απειλεί ή προειδοποιεί ο καλιτέχνης εδώ το αίσθημα του που μάλλον του έχει φορέσει κερατάκια ωσαν του ελαφιού του rudolf!

Προχωράμε στο επόμενο track και εδώ ο καλιτέχνης βρίσκεται στο ίδιο κλίμα με το προηγούμενο κομμάτι και εξηγεί στο αίσθημα οτι θέλει τον ζητάει,να της λείπει πολύ,να τον έχει ανάγκη,να τον αγαπάει και ολα τα συναφή που όλοι ζητάνε σε αυτό το είδος τραγουδιού!

Τέταρτο κομμάτι της πρώτης πλευράς είναι το 'Προσοχή σ'αυτή την γυναίκα'.Μεγάλο έπος...πιασάρικος ήχος και φοβερή ερμηνεία του Κώστα του Μοναχού που αγγίζει κάθε ταλαίπωρο που το αίσθημα του έχει ενα Χ παρελθόν με διάφορους άλλους ταλαίπωρους!Οι συμβουλές απο τον καλιτέχνη ίσως γίνουν το άστρο της βηθλεεμ για κάποιους!Ακολουθήστε τον!

'Αποψε πάλι' το ονομα του επόμενου άσματος που πρέπει να παραδεχτώ πως έχει μια υπέροχη ενορχήστρωση...''Οι αναμνήσεις χοντρές βελόνες'' λέει ο Κώστας εδω ισως σε μια έκρηξη καψούρας!
Τελευταίο κομμάτι πρώτης πλευράς:'Αν καποτε περασεις απο'δω'...O άνθρωπος εδώ έχει φτάσει στο τελικό στάδιο.Χαρακτηριστικά λέει:

Αδεια μπουκάλια απο πιοτό μισοσπασμένα,μεσ΄το τασάκι αποτσίγαρα σβησμένα...(junkie attitude)
Ενα σπιτι μαύρο χάλι,ενα ρουχο της πεταμένο μέσα στο σπίτι και στον καθρέφτη ενα Σ'αγαπω γραμμένο απο 'αυτήν' τον στοιχειώνουν και τον κάνουν ενα ανθρώπινο κουρέλι!
Αλλάζω πλευρά και ο ήχος ειναι πιο rock και με την σύζυγο Μαρια Ρουσσου στα διπλά φωνητικά...'Εγώ για σενα λιώνω' ο τίτλος μιάς μεγάλης επιτυχίας τότε!

Επόμενο κομμάτι το μαγικό 'Οkey'...Ισως ο καλιτέχνης είχε κάποιες βλέψεις για eurovision?...Kανεις δεν ξέρει...Πάντως το κόμματι ειναι μεγάλο σουξέ!
Προχωράμε στο ''Τι να κάνω θεέ μου'΄...Πίνω να ξεχάσω μα θυμάμαι πιο πόλυ...Ενα τραγούδι-προσευχή που έδω ο καλλιτέχνης ενημερώνει τον ιδιο τον Θεό οτι αν δεν γυρίσει και απόψε η αγαπούλα του θα πεθάνει...Εκπληκτική μουσική και μοναδική ερμηνεία του μοναχού σε αυτό το τραγούδι!

'Να'χα μια πόρτα για καρδιά' μας φωνάζει στο επόμενο κομμάτι φανερά μετανοιωμένος απο τους έρωτες του παρελθόντος!
Προτελευταίο κομμάτι του δίσκου το ''Αν θελεις μεινε έστω μόνο ενα βραδυ (If you want stay at least for a night)...Aπόγνωση!Μετά τον θεό τώρα ο καλιτέχνης ενημερώνει και το ίδιο το αίσθημα του (αυτοπροσωπος) οτι...το πάει λάου λάου για να γίνει 'suicide commando'!

Τελευταίο κομμάτι του δίσκου και ο Κωστας ο Μοναχος και ζεί ακόμα και εξακολουθεί να ανέχεται μια κυνική και απάνθρωπη συμπερίφορα απο το αίσθημα του
(τι στο διάολο...με την τζούλια τα είχε?)...'Ξημερώματα γυρίζεις' της λέει και επιτέλους είναι έτοιμος να την σουτάρει!

Θα φροντίσω να αναζητήσω στην συλλογή μου τον επόμενο χρονολογικά δίσκου το Κωστα του Μοναχού ωστε όλοι μαζι να ανακαλύψουμε τι έγινε...
...Αλλαξε μυαλά ή ακόμα τριγυρνάει με θηλιές και ξυραφάκια μεσα στο ΄άδειο΄σπίτι???

Βαθμολογία 8/10




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου